Färdiga applikationer

Upptäck vår mångsidiga samling av färdiga robotapplikationer, inklusive palletering, paketering, kartongresning, svetsrobotar och maskinbetjäning. Våra förkonfigurerade lösningar är skapade för att effektivisera din produktion genom ökad precision och minskade kostnader. Utforska vår innovativa teknik och forma din verksamhets framtid tillsammans med oss på RT Robotics.

Palletering

Vill ni öka er produktion, ha en säkrare miljö och effektivisera er produktion, välj då en kollaborativ robot.

Vi möter dagligen operatörer som fått arbetsskador pga. att de dagligen hanterar alldeles för tunga vikter. Med våra Doosan cobotar H2515 och H2017 kan vi hantera vikter upp till 25 kg.

När du har cobotar som hanterar staplingen samt de tunga lyften minskar risken för skador och belastning på din personal. Ni får en stabilare produktion, ett konsekvent flöde, vilket resulterar i snabbare leveranser till era slutkunder.

Fräs och Palletering

I dessa applikationer utnyttjas Doosans fantastiska räckvidd. Här kommunicerar coboten med ett fräsbord som ej var robot anpassat från början. Detta sköttes med hjälp av gammal hederlig reläteknik. Här specialbyggdes en flyttbar piedestal med lutande plan för upprätning av produkterna innan de läggs in i fräs.

Paketering

Doosan kan användas i de flesta tillämpningarna så som paketering, palletering eller etikettering etc.

Vi bygger specialdesignade gripdon för just er produkt, vi har även en uppsjö av leverantörer av gripdon att välja på. Att hantera produkter så som påsar eller produkter i nästan alla former och storlekar är inget problem för oss.

Coboten tar liten plats och kan snabbt omprogrammeras om ni har små serier eller snabba omställningar. Coboten kan återanvända program vid återkommande uppgifter.

Avlasta operatörerna från repetitiva arbeten och tunga lyft. Effektivisera er materialhantering få en stabilare produktion och ett konsekvent flöde.

Om coboten kommer i kontakt med en människa, begränsas krafterna av cobotens patenterade känselsensorer. Den kan även programmeras för att arbeta i reducerat läge när en människa kommer inom robotens arbetsområde, och återuppta full hastighet när personen lämnar området.

Svetsrobot

Varför inte ha en Doosan cobot som sin hjälpande hand, som utför de tunga, monotona och repetitiva svetsningarna? Få mer tid att fokusera på de mer avancerade svetsarbetena som kräver en erfaren hantverkare.

Svetssystem i Doosan coboten är flexibel och implementeringstiden är kort. Ni uppnår större precision, hastighet och ett jämnare resultat i varje svetsning.

Direkt inlärning via DTU (Cockpit) som sitter på huvudet på coboten. Vid användning av DTU flyttar ni roboten efter linje, cirkel eller oregelbundna produkter (mönster) etc. Det resulterar i att det blir en enkel programmering för att anpassa för diverse olika arbeten

Den kan hantera MIG, TIG, skärande (både plasma och oxyfuel) samt laser-, punkt- och orbitalsvetsning.

Kartongresare

Resning, öppning, plock och matning av kartonger och lådor är viktiga steg i förpackningslinjen.

Varför inte ha en kollaborativ robot som hanterar resningen av kartong, ett arbete som oftast glöms bort och som operatörerna får handskas med varje dag. Varför inte låta dem slippa den tunga, repetitiva hanteringen och fokusera på mer kvalificerade uppgifter i stället

Att minska risken för skador och belastning på din personal resulterar i en stabilare produktion, ett konsekvent flöde, och i slutändan snabbare leveranser till era slutkunder.

Montering

Doosan kan användas i de flesta monteringstillämpningarna så som mutterdragning, skruvdragning, delmontering etc.

Coboten tar liten plats och kan snabbt omprogrammeras om ni har små serier eller snabba omställningar. Coboten kan återanvända program vid återkommande uppgifter.

Om coboten  kommer i kontakt med en människa, begränsas krafterna av cobotens patenterade känselsensorer. Den kan även programmeras för att arbeta i reducerat läge när en människa kommer inom robotens arbetsområde, och återuppta full hastighet när personen lämnar området.

Maskinbetjäning

Fler och fler väljer en kollaborativ lösning på tunga maskinbetjäningsuppgifter så som formsprutning, kantpressning, stansning etc.

Operatörerna slipper den tunga hanteringen och kan i stället fokusera på mer kvalificerade uppgifter. Ni får en högkvalitativ, konsekvent produktion dygnet runt

Om coboten kommer i kontakt med en människa, begränsas krafterna av cobotens patenterade känselsensorer. Den kan även programmeras för att arbeta i reducerat läge när en människa kommer inom robotens arbetsområde, och återuppta full hastighet när personen lämnar området.