Vision 3D/2D

Solomons AccuPick

Solomons AccuPick 3D är en hyllad lösning för intelligens i bin-plockning. Med hjälp av 3D-maskinseende genererar den högkvalitativa punktmoln för att plocka slumpmässiga eller okända objekt. AccuPick 3D kombinerar precision och mångsidighet för att hantera även komplexa plockningsuppgifter.

AccuPick 2D, å andra sidan, representerar Solomons innovativa programvara för smart tillverkning och logistik. Med dess AI-baserade visionsystem ger det robotar förmågan att ”se” och förstå omgivningen. Detta gör AccuPick 2D till ett kraftfullt verktyg för att förbättra hastigheten och precisionen i rutinuppgifter, och det är särskilt användbart inom lager, logistik och tillverkning.

SensoPart Vision

Sensopart presenterar sina VISOR® visionssensorer som en perfekt avvägning mellan sofistikerad hårdvara och lättkonfigurerbar mjukvara. Dessa visionssensorer erbjuder omfattande anslutningsmöjligheter, inklusive protokoll som PROFINET och Ethernet/IP för sömlös integration i olika miljöer. Familjen av visionssensorer är en av de mest omfattande på marknaden och erbjuder skräddarsydda lösningar för olika tillämpningar.

AccuPick 3D – Bin Picking

AccuPick 3D presenterar en ny binplockningsteknik som kombinerar 3D och AI(själv inlärning). Detta ger roboten ett intelligent öga, så att de kan utföra uppgifter som tidigare anses omöjliga eller svåra.

Fast motion planning för att förbättra Bin Collision

Att känna igen ett objekt och dess plats är en sak, men det är lika utmanande att plocka utan att krasha in i pallkragen/lådkant. AccuPicks valfria rörelseplaneringsmodul identifierar snabbt den optimala sökvägen som en robot behöver ta för att slutföra varje val. Denna rörelseplanering fungerar bäst med någon av de 16 roboten märken som stöds av AccuPick 3D.

Snabb bildskanning och bearbetning

AccuPick 3D består av två skannrar med 0,9 2,3 eller 5mp-kameror vid 0,2 sekund per bild. Den skannade bilden består av cirka två miljoner punkter och bearbetas inom en sekund, oavsett komplexiteten hos skannade bilder. Snabb bildsökning och bearbetning gör AccuPick 3D till en oumbärlig följeslagare för att öka produktiviteten i produktionen. Inga manuellt laddade magasin behövs längre, utan produkterna kan ligga huller om buller i t.ex en pall.

Ingen 3d CAD fil? Inga problem!

De flesta konventionella binplockningssystem kräver att användarna matar in CAD-fil. Men många objekt har ingen CAD-fil, eller slutanvändaren är helt enkelt inte villig att dela sin CAD-fil. AccuPick 3D är en perfekt lösning eftersom ingen CAD-fil behövs – allt som krävs är att ladda upp bilder av objekten för att programvara ska träna och lära.

Minska utbildningstiden

Teknik för att känna igen komplexa eller oregelbundet formade föremål i slumpmässiga situationer tar ofta mycket tid. Med AccuPick 3D förenklas jobbet med AI(själv inlärning) – allt som krävs är att lägga in flera fotobilder av objekten och låta kameran lära sig känna igen dessa.

Stödjer 16 stora robottillverkare

AccuPick 3D arbetar med 16 stora robotar märken. Och listan expanderar. AccuPick kommunicerar också med stora PLC-märken inklusive Rockwell Automation, Siemens, Mitsubishi och Omron. Den öppna plattformen samt tillvägagångssätt ger våra kunder flexibiliteten att välja robotteknik(er) som bäst passar deras krav.

Video

Doosan Robot och Solomon 3D-kamera binpicking

N

Snabb planering som undviker kollision

N

Plockar olika stora objekt

N

Kan enkelt plocka små objekt

N

Förminska antalet pallar

N

Plockar okända föremål

N

Redo för e-handelslogistik